Olympisch kampioen Rutherford en Gaisah (zilver WK) naar FBK-Games

23-02-2014 NK Indoor Senioren Apeldoorn Nederland Atletiek   Foto: Kees Nouws -

Olympisch kampioen Greg Rutherford (GB) en Nederlands beste verspringer Ignisious Gaisah komen naar Hengelo. In een geweldig programma, dat samen met partner Wegener is opgesteld, en met nog acht andere atleten maken zij uit wie in 2014 de beste verspringer in het FBK-Stadion wordt.

Het verspringen tijdens de FBK-Games is speciaal omdat als eerste onderdeel van de wedstrijd staat gepland, een eigen presentator heeft (cabaretier en atleet Dolf Jansen) en 300 toeschouwers het zand kunnen voelen. Zij zitten namelijk op een speciale tribune die precies naast de bak wordt neergezet. Bovendien doen er twee bijzondere deelnemers mee: Paralympiërs Markus Rehm en Ronald Hertog.
Het jaar 2012 was voor de Britse verspringer Rutherford een topjaar. Hij pakte de Engelse titel en won goud op de Spelen in Londen. Het jaar dat volgende was niet Rutherford’s beste jaar, maar sinds 25 april 2014 lijkt hij helemaal terug. De 27-jarige atleet zette op die dag in het Amerikaanse Chula Vista het nationale record op 8.51m (was 8.35m).

Het verhaal van de 30-jarige Ignisious Gaisah mag bekend worden geacht; de geboren Ghanees kwam in 2001 naar Nederland, kreeg in juli 2013 een Nederlands paspoort en won in datzelfde jaar voor oranje een zilveren medaille op de wereldkampioenschappen in Moskou. Het pr van de atleet van PAC in Rotterdam staat op 8.43m.

Dit jaar dus twee Paralympiërs in het verspringprogramma. De eerste is de gouden medaillewinnaar van Londen, Markus Rehm. De atleet uit Leverkusen begon op zijn 20e met atletiek en heeft inmiddels, naast het goud op de Paralympische Spelen, drie wereldtitels (2009, 2011 en 2013) en het wereldrecord met 7.95m op zak. De 25-jarige atleet komt uit in de klassen T44 en F44.

Ronald Hertog is Nederlands beste springer in diezelfde categorie, T/F44. Hertog komt ook uit op de onderdelen speerwerpen en sprint, maar geeft op zijn site (www.ronald-hertog.nl) aan dat zijn zilveren medaille op de WK in 2013 hem in zijn eerste jaar als verspringer meteen een betere springer maakt dan hij ooit speerwerper is geweest. De 25-jarige atleet van Rotterdam Atletiek werd 5e op de Paralympische Spelen in Londen.

22-02-2014 NK Indoor Senioren Apeldoorn Nederland Atletiek   Foto: Kees Nouws -

Vier topnamen dus die worden toegevoegd aan het toch al niet geringe lijstje van topatleten met namen als polsstokhoogspringer Renaud Lavillenie, sprinter Churandy Martina en hoogspringer Douwe Amels. De 33e editie van de FBK-Games wordt een heel bijzondere.

De FBK-Games is een IAAF World Challenge wedstrijd die sinds 1981 jaarlijks wordt gehouden in het FBK-Stadion in Hengelo. Tweehonderd nationaal en internationaal bekende atleten, vierhonderd vrijwilligers, bijna honderd sponsors, twintig onderdelen, twee recreatieve lopen en 15.000 toeschouwers maken van de FBK-Games het succesvolste eendaagse atletiekevenement in Nederland. Dit jaar staan de FBK-Games gepland op zondag 8 juni. Het verspringen begint rond 14.45 uur, het hoofdprogramma rond 16.30 uur. De NOS doet live verslag van de wedstrijd. Beleef Topatletiek!

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>