Harm Sengers: ‘Dit najaar wil ik onder andere het Nederlands record 50km onder de drie uur gaan zetten’

Harm Sengers Enschede marathon 2014

Harm Sengers kwam gister in Enschede over de streep in een tijd van 2:28:15. ‘Ik heb in aanloop naar mijn voorjaarsmarathon vier weken vrij genomen van mijn werk om te gaan trainen in Kenia. Alles met als doel om een poging te gaan doen voor een sub 2u20 marathon en als het heel goed zou gaan een poging voor de 2u18′. Helaas ben ik gevallen in Kenia en kneusde mijn ribben. Daarna kon ik zes weken geen snelheid kunnen trainen en viel het plan in duigen.’ Sengers zette een streep door Rotterdam en week uit naar Enschede. We spraken met Sengers over Enschede en zijn najaarsplannen.

http://vimeo.com/93088970

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 • @jogger dat is ook een goeie …., op een andere site Hardloopnieuws staat dat hij deze wil aanvallen in Winschoten het Nederlands record op de 50 km en onze vriend Jeroen R loopt daar zelfs de 100 km, dus kortom gewoon naar Winschoten om deze toppers aan te moedigen of om zelf te starten op dit evenement.

 • Jan-Albert Lantink

  Yiannis Kouros liep in 1984 in New York. Zijn doel was om het 24 uurs wereldrecord te verbeteren. Toen dat niet lukte en hij behoorlijk baalde liep hij door voor een ander record. Hij verbeterde het wereldrecord toen op de 48 uur ( 425 km, later ook nog tot 452km) Dus Harm lukt het net niet( of juist wel) er loopt gelijktijdig een 100 km in Winschoten ( 15 min. startverschil) als je wilt doorlopen. Ned.Record 6:38 van Bruno Joppen 1988

 • jeroen romeijn

  steven way nummer 4 van de wereld vorig jaar qua tijd liep op zijn debuut 6u40, dit met een 2u53 als 50KM tijd

  in london dit jaar liep hij 2u16 (derde engelsman achter mo en ???), maakt dus ondanks zijn overstap naar de ultra nog progressie op de marathon. wel erbij vermeld dat hij de marathon erg serieus neemt en geen bijnummer is voor hem.

  komend weekend loopt hij zijn 2de 100K (op minder snel parcours is de verwachting, dat dan weer wel)

  pieter vermeersch liep met 2u19 op de marathon een 6u47.

  verhouding marathon / 100K zegt niet alles.

  6u38 is komende jaren nog wel veilig als record, zie daar niet 123 iemand aankomen.

  wel mooie ontwikkeling van harm, hopelijk komt er ooit een 100K van. wie weet mannen als feuth en kamminga die er m.i. ook wel de persoonlijkheid voor hebben.

 • Zag net naar aanleiding van het bericht van Jan-Albert Lantink dat het Nederlands record inderdaad al stokoud is en blijft nog steeds een supertijd – kan niemand van deze generatie Ultratoppers dit aanvallen ?. Het wereldrecord op deze afstand is terloops nog iets harder t.w.
  6.13.33 (is ruim 16 km per uur gemiddeld).

 • Jan-Albert Lantink

  Altijd leuk die cijfers. Ultralopers niet vooruit te branden?:
  1988 wereldrecord 50km 2:43:38
  en nog mooier 100km wereldrecord op de baan door Donald Ritchie in 6:10:20 ( 1978 )