Ronald Schroer wint brons en loopt net geen pr CPC: ‘Het was een mooie strijd’

In Den Haag vond vandaag de 40ste editie van de City-Pier-City run plaats. Deze halve marathon loopt van Den Haag naar Scheveningen en weer terug naar Den Haag was tevens het toneel voor het Nederlands Kampioenschap halve marathon. De omstandigheden waren goed wellicht iets te fijn. Door de wind op de terugweg vanuit Scheveningen en de warmte bleven toptijden over de hele linie uit.

09-03-2014 NK Halve Marathon - City Pier City Den Haag Atletiek   Foto: Kees Nouws -

Brons voor Schröer Bij de mannen wedstrijd stonden veel kanshebbers op een medaille aan de start. Khalid Choukoud ging als langste mee met de kopgroep en wist zo het beslissende gat te slaan op de rest van de Nederlanders. Achter Choukoud ontspon zich een interessante strijd waarbij Koen Raymaekers aan het langste einde trok. Op zijn versnelling uit de groep Nederlanders had niemand een antwoord. Raymaekers ging nog op jacht naar Choukoud maar kon de latere Nederlands kampioen niet meer achterhalen. Het brons was na de 21,1 kilometer voor Team Distance Runners atleet Ronald Schröer in 1:04,28. Schröer vocht in de laatste kilometers een mooi duel uit met parttime teamgenoot Willem van Schuerbeeck. De Belg wist uiteindelijk Schröer te verslaan, Van Schuerbeeck evenaart zijn PR en finisht in 1:04,19.

“Ik ben blij met brons maar ik ben vooral blij met deze basis. Ik heb bewust een lang en druk winterseizoen gedraaid met veel crosses. Dat dit nu mijn basis niveau is stemt me tevreden.” aldus Schröer.

Uwiragiye Ambroise liep in Den Haag in een sterke race. Ambroise komt met 30.45 hard door en zit in de, grote, eerste groep. De atleet uit Enkhuizen bereikt de finish uiteindelijk in een nieuw persoonlijk record van 1:06,43. “Het ging hard in het begin maar ik had geen keuze. Het was 1 groep met daarachter een groot gat. Maar ik ben blij met deze tijd.” aldus Ambroise.

Hierachter kwamen Tom Koetsenruijter (1:11,05), Rens Dekkers (1:11,26) en Pip Tesselaar (1:13,49) tot matige tijden.

Inge de Jong goed Bij de dames stond voor TDR alleen Inge de Jong aan de start. De Zaanse loopt een sterke race en finisht als 7e in 1:18,12. De Jong lijkt lange tijd op weg naar een tijd van rond de 1:17 maar in de laatste kilometers gooit fysiek ongemak roet in het eten. “Vandaag ging goed maar er is wel een punt van zorg. Ik kreeg de laatste kilometers last van mijn voet, mijn teen eigenlijk, waardoor ik niet goed meer kon afwikkelen. Ik durfde niet meer door te trekken want met het oog op de marathon wil ik geen risico nemen.” aldus De Jong.

De volgende wegwedstijden vinden over drie weken plaats. Op 30 maart organiseert Le Champioen wederom de Zandvoort Circuit run in Zandvoort waarbij er onder andere gelopen zal worden op het race circuit in de badplaats. Dezelfde dag is ook de Venloop te Venlo.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>