Portret: Eliud Kipchoge, een man van de oude stempel, wil parcoursrecord aanvallen in Rotterdam

MarioKadiks_EliudKipchoge_770_LV
Foto: Losse Veter

Eliud Kipchoge bracht vorige week een bezoek aan Rotterdam. De Keniaan is op papier de sterkste man voor de ABN AMRO Marathon Rotterdam op 13 apri aanstaande. Kipchoge debuteerde vorig jaar op de marathon en liep inmiddels al twee sterke wedstrijden. In zijn tweede wedstrijd liep hij naar een tijd 2:04.05. In Rotterdam wil hij die tijd aanvallen en daarmee komt de zo felbegeerde 2:03 in zicht voor de organisatie.

Eliud Kipchoge
Foto: Losse Veter

Kipchoge heeft al een lange carrière achter de rug. De Keniaan pakte al zilver en brons op de Olympische Spelen. Dat deed hij op de baan en daarmee is hij een man van de oude stempel. Hij is ervan overtuigd dat de geleidelijke weg van de baan naar de marathon uiteindelijk meer zal opleveren. De jongere generatie gaat daarentegen direct naar de marathon. Of hij gelijk krijgt zal op 13 paril blijken. Wij spraken hem vorige week in Rotterdam.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>