Acute massage werkt herstelbevorderend

Massage wordt in de sportwereld vaak toegepast om na zware inspanning de spierpijn te verminderen en de spieren weer ‘los te maken’. Ook wordt verondersteld dat het blessures kan tegengaan. Veel van het onderzoek dat tot op heden is uitgevoerd naar de effecten van massage is echter subjectief van aard geweest. Dat wil zeggen, de gemasseerde proefpersonen moesten zelf aangeven wat de effecten van de massage waren geweest. Een onderzoeksgroep uit Canada heeft nu voor het eerst objectief onderzoek gedaan naar de effecten van acute massage in de spier. Lees hier verder

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>