Mens verbrandt 50% minder calorieën dan vergelijkbare zoogdieren

Wetenschappers hebben ontdekt dat mensen – en andere primaten – dagelijks zo’n vijftig procent minder caloriën verbranden dan andere zoogdieren die net zo groot zijn. Het verklaart mogelijk waarom wij langer leven en er langer over doen om volwassen te worden.

Selma Borst loopt haar eerste wedstrijdje sinds maart 2009: ‘Het doel is om eerst weer iedere dag te kunnen lopen’

Die conclusie trekken onderzoekers van Hunter College nadat ze zeventien verschillende soorten primaten bestudeerden. Tien dagen lang telden ze het aantal calorieën dat de dieren verbrandden. De onderzoekers bestudeerden zowel primaten in dierentuinen als in het wild. Lees hier verder

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>