Leiden krijgt NK halve marathon 2015

In 2015 wordt het Nederlands kampioenschap halve marathon gehouden in Leiden. Dat heeft de Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie deze week besloten. Het is voor het eerst dat de Leiden Marathon een officieel kampioenschap mag organiseren. De datum is zondag 17 mei 2015. Het grootste sportevenement van Leiden en omstreken werd voor het eerst georganiseerd in 1991 en viert in 2015 haar 25-jarig jubileum. In mei dit jaar waren er 11.500 deelnemers. Lees hier verder

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  • Ik blijf het bijzonder vinden hoe de KNAU keuzes maakt wat over de planning van wedstrijden. Als je kijkt naar deelnemers aan NK op de halve, zijn er ook aardig wat atleten die ook op de baan lopen. Met de NK in mei is de kans groot dat een marathonloper er met de winst vandoor gaat. Andere richten zich wellicht dan toch op het baanseizoen… Niets ten nadele van Leiden, want is de gezelligste wegwedstrijd die ik gelopen heb in 6jr!