Eelco Sintnicolaas: ‘Tuurlijk denk ik aan een medaille, maar je kunt het niet zomaar verwachten’

Eelco Sintnicolaas IMG_0148

Voor de Olympische Spelen van vorig jaar had Eelco Sintnicolaas enorm hoge verwachtingen van zijn eerste Spelen. Eerder dat jaar verbeterde Sintnicolaas in Gotzis het nationale record op de tienkamp naar 8506 punten. De 8034 punten die de meerkamper uit Apeldoorn in London haalde, waren voor hem en zijn trainer dan ook een enorme teleurstelling. In Goteborg ging het anders, daar won Sintnicolaas bij het EK indoor goud, zijn tweede internationale medaille bij de senioren. ‘In Goteborg was ik favoriet en wilde ik ook niets anders dan goud hebben eigenlijk. En dit keer zeg ik als ik een medaille haal dan zou dat super zijn.’

Op 10 en 11 augustus komt Sintnicolaas in actie en wij spraken hem gister in Papendal over afgelopen jaar, dit jaar, welke onderdelen wel goed zitten en zijn doelen ten aanzien van Moskou.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>