Naast Eelco Sintnicolaas nu ook Nadine Broersen naar EC meerkamp [Update met volledige selectie]

Gotzis foto Bjorn Paree  Broersen 8872937578_bfa51c4749_z
Foto: Bjorn Parée

Volgende week wordt de EC meerkamp gehouden. In Tallinn strijden de landen in de Superleague. Hoewel Nederland tot één van de sterkste meerkamplanden van Europa behoort, komen zij niet uit in de Superleague maar de eerste league in het Zwitserse Nottwil. Dit komt doordat Nederland doorgaans niet haar beste meerkampers afvaardigt, maar de groep daaronder met de subtop en de talenten.

Zo nu en dan kiezen de topmeerkampers echter wel voor de EuropaCup, zoals twee jaar geleden Remona Fransen deed. En onlangs werd al bekend dat Eelco Sintnicolaas volgende week deel zal uitmaken van het Nederlandse team. Vandaag zien we ook dat Nadine Broersen ervoor kiest om in Nottwil nog een meerkamp te draaien.

Broersen en Sinitnicolaas hoeven in Zwitserland niet meer op limietenjacht. Zowel Broersen als Sintnicolaas zijn al gekwalificeerd voor de WK in Moskou.

Meer info over de EC meerkamp

Update met persbericht Atletiekunie
Mannen (tienkamp)
Eelco Sintnicolaas (26 jaar, lid van atletiekvereniging AV’34 Apeldoorn)
Bas Markies (28, AV’34 Apeldoorn)
Pim Jehee (25, AAV’36 Alphen aan den Rijn)
Ferry van Dipten (20, AAV’36 Alphen aan den Rijn)

Vrouwen (zevenkamp)
Nadine Broersen (23, Sprint Breda)
Myrte Goor (24, Sprint Breda)
Amanda Spiljard (23, Unitas Sittard)
Nicole Berghouwer (24, Hera Heerhugowaard)

Het Nederlands team van acht atleten neemt het op tegen meerkampers uit Finland, Griekenland, Hongarije, Spanje, Tsjechië, Zweden en Zwitserland. Van de drie best scorende mannen en vrouwen per land worden de punten opgeteld. De twee ploegen met het hoogste puntenaantal promoveren naar de Europacup Super League.

Europees indoorkampioen meerkamp en Nederlands recordhouder Eelco Sintnicolaas voert bij de mannen het deelnemersveld aan. Hij heeft inmiddels vormbehoud getoond voor deelname aan de tienkamp tijdens de Wereldkampioenschappen Atletiek, medio augustus in Moskou. Zijn clubgenoot Bas Markies werd in mei in Apeldoorn Nederlands kampioen tienkamp. Pim Jehee veroverde toen de zilveren medaille en Ferry van Dipten werd derde. Bij de vrouwen is Nadine Broersen lijstaanvoerder. Zij voldeed eind mei in het Oostenrijkse Götzis aan de zevenkamplimiet voor deelname aan de WK Atletiek in Moskou. Myrte Goor heeft begin mei in Florence een goede meerkamp gedraaid. Amanda Spiljard werd vorige maand tijdens de NK Meerkamp kampioen, Nicole Berghouwer tweede.

Eelco Sintnicolaas over de Europacup van komend weekend: “Ik wil in Nottwill een mooi puntentotaal scoren, het liefst in het zonnetje. Ik ben er klaar voor.” Nadine Broersen: “Mijn doel is een zinvolle wedstrijd op weg naar Moskou. Maar als meerkampster vind ik het natuurlijk vooral leuk om nog een meerkamp te doen!”

Bondscoach meerkamp Ronald Vetter: “Voor Eelco en Nadine past deze Europacup uitstekend in hun voorbereiding op de WK. De laatste meerkamp die beiden afwerkten was in Götzis, dat toen geteisterd werd door koud en regenachtig weer. Eelco heeft toen de afsluitende 1500 meter geskipt, Nadine verraste met een puntentotaal (6345 punten, red.) ver boven haar persoonlijk record. Zij is in topvorm, gezien ook haar optreden vorige week in Salzburg op een driekamp, waar ze andere wereldtoppers versloeg en een nieuw Nederlands record hoogspringen (1,90 meter, red.) vestigde. Nadine’s grote voorbeeld op de zevenkamp is Karin Ruckstuhl, Nederlands recordhoudster met 6423 punten. Ze zou het een hele eer vinden als ze Karin’s record verbreekt. Het zou zomaar kunnen gebeuren komend weekend, mits het weer een beetje meezit.”

Meer informatie over deze wedstrijd vindt u op www.bonus-track.ch/ec/2nd_language/

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>