Erik Cadée: ‘Mijn doel was vandaag om vormbehoud te tonen’

Erik Cadee Den Haag foto Losse Veter IMG_5906
(Foto: Losse Veter)

Erik Cadée wierp in maart al de B-limiet voor het WK in Moskou. Dit was echter iets te vroeg (voor 1 mei ), waardoor de discuswerper daarna ook nog aan de vormbehoudseis (63m) moest voldoen. Normaliter zou dit geen probleem zijn, echter Cadée kampte al sinds maart met rugproblemen waardoor hij de afgelopen wedstrijden niet aan de 63m kwam. ‘Sinds een week of twee heb ik geen last meer van de rug en heb ik weer behoorlijk wat kunnen doen. Ik kreeg afgelopen week nog wel een beetje last, maar dat kwam omdat ik iets te veel heb gedaan. Ik moet natuurlijk toch weer gaan trainen, want ik kan niet teren op werk wat ik in januari heb gedaan.’

Vandaag in Den Haag bij het NK teams kwam Cadée in zijn eerste poging meteen tot 63m54, waarmee hij vormbehoud toonde voor het WK. We spraken Cadée na afloop.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>