Eliud Kipchoge maakt marathondebuut in Hamburg

Eliud Kipchoge
Foto: Losse Veter

Eliud Kipchoge zal op 21 april zijn debuut maken op de marathon. De Keniaan heeft gekozen voor de marathon van Hamburg. Geen verrassende keuze omdat zijn management, Global SPorts Communications, ook verantwoordelijk is voor de samenstelling van het topveld in deze marathon. Kipchoge was lange tijd actief op de baan en was daar uiterst succesvol. In 2003 pakte hij de wereldtitel op de 5.000m en bij de Olympische Spelen van 2004 en 2008 pakte hij respectievelijk brons en zilver op deze afstand. ‘De marathon is de volgende stap in mijn carrière. Ik ben nu op een leeftijd dat ik deze afstand aandurf.’

Gisteren bezocht hij de Duitse stad om het parcours te verkennen. En hij was tevreden: ‘Het is een parcours voor snelle tijden.’

Afgelopen zondag ging hij van start in de halve marathon van Barcelona. Hij won in een tijd van 60:04. Zijn persoonlijk record op deze afstand staat op 59:25. Daarmee lijkt de Keniaan voldoende snelheid in de benen te hebben voor een aanval op het parcoursrecord. Dat staat sinds vorig jaar op naam van de Ethiopiër Shami Davit met 2:05.58.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>