Khalid Choukoud derde bij Abdijcross: ‘Volgende week ga ik aanvallend lopen’

IMG_5687

Khalid Choukoud is dit seizoen ongenaakbaar op de cross. De atleet uit Den Haag reisde vandaag naar Zuid-Limburg om deel te nemen aan de Abdijcross. Choukoud had er vorig jaar voor het eerst gelopen en was razend enthousiast over deze cross en besloot ook dit jaar weer mee te doen. Hij moest twee Keniaanse atleten voor zich dulden maar wist de hele wedstrijd in hun spoort te blijven en liet de rest van het veld ver achter zich. Choukoud verstevigt met dit optreden zijn koppositie in het klassement van het Nationaal Cross Circuit.

En voorlopig blijft hij nog even crossen. Volgende week staat hij aan de start in het Luxemburgse Diekirch, een sterk bezette cross, waar hij zich wil meten met de internationale concurrentie. ‘Volgende week ga ik aanvallend lopen.’ Daarna zal hij nog aantreden tijdens de Mastboscross.

Na het crossen vertrekt hij voor een trainingsstage richting Marokko waar hij zich zal voorbereiden op de CPC halve marathon in zijn thuisstad. Die wedstrijd wordt het belangrijkste doel voor het voorjaar.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>