Imana Truyers: ‘Ik heb dit jaar een grote stap gemaakt’

Ze had getwijfeld of ze wel moest deelnemen aan de CrossCup in Brussel. Imana Truyers kampte deze week met buikgriep. Ze besloot uiteindelijk toch te starten en kijkt na afloop tevreden terug op haar prestatie. Het was de eerste keer dat de Belgische atlete van start ging in een seniorenrace. De afstand van zes kilometer was even wennen maar Truyers werd uiteindelijk zesde Belgische en daar is ze tevreden mee.

Truyers kijkt terug op een succesvol 2012. ‘Ik heb dit jaar een grote stap gemaakt.’ Komend jaar is het Europees kampioenschap onder 23 het belangrijkste doel voor de atlete. Ze richt zich op de 5.000m en zal daarvoor een flinke hap van haar persoonlijk record af moeten halen. Ze heeft een tijd van 16:38 staan maar zal komend seizoen zo’n 16 seconden van die tijd af moeten halen. Naomi Derks sprak na afloop van de wedstrijd in Brussel met de Belgische atlete.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>