Loop de PWN Egmond Halve Marathon voor het goede doel

Tijdens de 41e editie van de PWN Egmond Halve Marathon, die op zondag 13 januari plaatsvindt, kunnen deelnemers dit jaar voor het eerst meelopen in een goede doelen team. Hierdoor leveren zij niet alleen een prachtige sportieve prestatie, maar kan ook een bijdrage worden geleverd aan maatschappelijke projecten in binnen- en buitenland. Naast de steun voor het goede doel levert dit bovendien een aantal extra voordelen op, zoals een gunstige startpositie en toegang tot de verwarmde Businesstent.

Het officiële goede doel van de PWN Egmond Halve Marathon is Simavi. Samen met hoofdsponsor PWN zet dit goede doel zich in voor veilig drinkwater in ontwikkelingslanden. Bij online inschrijving kunnen alle individuele deelnemers een vrijwillige donatie doen aan Simavi.

Via het online platform Alvarum zijn er daarnaast acht goede doelen, die zich hebben aangemeld voor de PWN Egmond Halve Marathon. Daar zitten onder andere Spieren voor Spieren, UNICEF, Fight Cancer en Right to Play bij. Alle deelnemende goede doelen presenteren zich via de website www.pwnegmondhalvemarathon.nl. Hardlopers die een positief randje willen geven aan hun prestatie, kunnen zich aanmelden bij het participerende goede doel. De deelnemer wordt dan in principe gratis in het team opgenomen, wanneer een minimum bedrag aan sponsorgeld wordt gegarandeerd. De hoogte van dat bedrag wordt door elk goed doel zelf vastgesteld. De deelnemer kan vervolgens aan vrienden, familie, collega’s en kennissen vragen of zij bijvoorbeeld een bedrag per kilometer willen doneren of eenmalig een vast bedrag.

Het goede doelen project is al jaren een groot succes bij de Dam tot Damloop. Jaarlijks wordt tijdens dit hardloopevenement meer dan een half miljoen euro opgehaald voor tientallen goede doelen. Op dit moment is er nog plek bij de PWN Egmond Halve Marathon voor een aantal goede doelen teams. Via www.alvarum.com kan meer informatie opgevraagd worden over het goede doelen project.

Er kan ook nog t/m zondag 16 december regulier worden ingeschreven voor de PWN Egmond Halve Marathon via www.pwnegmondhalvemarathon.nl. Men kan kiezen uit de halve (21,1 km) of kwart (10,5 km) marathon. Er is geen na-inschrijving mogelijk.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  • Miranda Boonstra

    en als je voor Right to Play meer dan 300 euro ophaalt, mag je op 28 december deelnemen aan een super leuke clinic door mij gegeven!!!