Enschede en Amsterdam winnaars bij NSK Teams

Afgelopen weekend vond in Eindhoven het Nederlands Studentenkampioenschap Teams plaats. Ruim 200 WO- en HBO-studenten streden voor de titel beste studenten atletiekstad. Bij de heren was de strijd om de eerste plek zeer spannend. Uiteindelijk bleek Enschede de beste stad, op drie punten gevolgd door thuisstad Eindhoven. Delft werd derde. Bij de dames was de strijd minder spannend. Hier legde Amsterdam beslag op de overwinning. De tweede plaats ging naar Utrecht en de derde naar Nijmegen.

Enschede en Amsterdam kunnen zich een jaar lang de beste studentenatletiekstad van Nederland noemen. In september 2013 kunnen zij hun titel verdedigen.

Individueel
Jurgen Wielart (Aquila) won de 400m in 47.78, en had met zijn tijd bijna 3 seconden voorsprong op de nummer twee. Wielart bleef zelf een halve seconde boven het studentenrecord dat met 47.24 op naam van Rikkert van Rhee. Harald Bust won het verspringen met een afstand van 7m05 (+1.8 m/s). De tweede plaats was voor Sander Schutjes met 6m68. Het hoogspringen werd gewonnen door de Nederlands junioren kampioen Robert Bervoets met een hoogte van 1m95.

Uitslagen zijn hier te vinden.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>