Aanstaande zaterdag: NSK Teams in Eindhoven oa met Wielart, Amels en Schutjes


(Foto: Kees Nouws)

Zaterdag 15 september 2012 organiseert de Eindhovense Studenten Atletiekvereniging Asterix het Nederlands Studenten Kampioenschap (NSK) Teams. Voor het eerst sinds 2002 zal deze wedstrijd weer in Eindhoven worden gehouden. Bij deze atletiekwedstrijd zullen HBO- en WO-studenten strijden voor de titel van beste studenten atletiekstad.

Het NSK Teams wordt gekenmerkt door een sportieve en gezellige sfeer met een grote diversiteit aan deelnemers. Jaarlijks nemen ongeveer 250 atleten deel aan het NSK Teams. De atleten zullen uit alle grote studentensteden afkomstig zijn, waaronder Amsterdam, Delft, Enschede, Groningen, Leiden, Maastricht, Nijmegen, Utrecht en uiteraard thuisstad Eindhoven.

Vanuit Eindhoven zal er zowel een vrouwen- als mannenteam aan de start verschijnen. Asterix zal hofleverancier zijn, maar beide teams worden aangevuld door topatleten die in Eindhoven studeren. Beide teams zullen streven om een podiumplek te halen, waar zij vorig jaar nog een vierde plek bezetten. Interessante namen die deel zullen nemen zijn Jurgen Wielart (400 m, gaat voor het studentenrecord dat staat op 47.24 op naam van Rikkert van Rhee), Douwe Amels (hoogspringer), Sander Schutjes (verspringer), Jip Baltissen en Robert Bervoets (1ste NK junioren hoogspringen en winnaar Klaverblad international high jump meeting talent U23 afgelopen weekend). Daarnaast Jill Emmerzaal die een pr heeft van 45,78m op discus, het studentenrecord staat op 52,06m.

Toeschouwers zijn van harte welkom om te komen kijken bij dit NSK Teams evenement.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>