Voormalig olympische atleet Patrick Porter komt om bij vliegtuigcrash in VS

Gisteren zijn in de Amerikaanse staat Arizona drie personen om het leven gekomen toen een klein vliegtuigje neerstortte vlak nadat het was opgestegen. Het vliegtuigje stortte vlak na de landingsbaan neer op een heuvel en vloog onmiddellijk in brand.

Onder de slachtoffers bevond zich een voormalig olympisch atleet. Het vliegtuigje stond op naam van Patrick Porter, een voormalig lange afstandsloper. Hij deed in 1984 en 1988 mee aan de Olympische Spelen maar genoot vooral bekendheid op de cross. Porter werd in 1984 tweede tijdens het WK cross.

CBS 5 – KPHO

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  • Richard Bot

    O, wat erg is dit. Ik heb haar mogen ontmoeten bij de WM indoor in Kamloops in 2010.
    Zij was daar om haar boek te promoten (Rekindle your dreams), een positief en inspirerende vrouw.
    Dit is wel erg triest.

  • @Richard, het gaat om Pat, zijn zoon en vriend van zoon. Niet dat het minder erg is maar het betreft dus niet trish.

    On July 26, 2012, at approximately 8:30 a.m., Porter was killed in an airplane crash along with his 15-year old son Connor and his son’s friend, 14-year old Connor Mantsch. Porter, an avid pilot, hit a boundary fence at the south end of the Sedona Airport runway just outside of Sedona, Arizona, then went down a steep mesa and burst into flames upon impact at the bottom of the hill. Only days before his death, on July 20, Porter had been inducted into the Rocky Mountain Athletic Conference Hall of Fame in Colorado Springs, CO and was also inducted into the Adams State Athletics Hall of Fame in 2000 in Alamosa, CO. He was 53 years old.