Oproep onderzoek: Een vergelijking tussen sporters met een hartinfarct en sporters zonder hartinfarct

Onder leiding van prof. dr. Maria Hopman is een nieuw onderzoek gestart: Een vergelijking tussen sporters met een hartinfarct en sporters zonder hartinfarct. Voor dit onderzoek is men nog op zoek naar sporters die mee willen werken aan de testen.

Voor sporters, door sporters
Tijdens dit onderzoek proberen we een antwoord te krijgen op de vraag waarom sommige sporters een hartinfarct krijgen en waarom andere sporters niet. Het gaat dan met name over wat het verschil is tussen deze twee groepen in hartstructuur en –functie, plus bloedvatstructuur en –functie. Het onderzoek bestaat uit 2 tot 3 testdagen waarin de deelnemer een medische screening ondergaat, een hartecho wordt gemaakt, een inspanningstest volbrengt, en de vaatfunctie en -structuur gemeten wordt. Al deze onderzoeken vinden plaats in het Universitair Medisch Centrum Nijmegen op de afdeling fysiologie.

Sporters die willen deelnemen aan dit onderzoek moeten aan de volgende eisen voldoen:
– Leeftijd 50 – 80.
– Actief sportverleden (meer dan 20 jaar 3 of meer keer in de week gesport (bijvoorbeeld hardlopen, fietsen, of fitness) op een matig intensief niveau.
– Geen diabetes mellitus of andere hartaandoeningen (bijvoorbeeld ritmestoornissen).
– Voor de hartinfarct groep geldt: geen hartinfarct voor de 45 jaar.

Heb je interesse om deel te nemen aan het onderzoek, neem dan contact op met:
Martijn Maessen
M.Maessen@fysiol.umcn.nl
024 36 14087

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>