Dennis Spillekom over de 4*400m: ‘Ik denk dat we donderdag aardig in de buurt gaan komen van de limiet’

Dennis Spillekom begint in vorm te komen. Nadat hij zaterdag al een nieuw outdoor pr op de 400m (47.01) liep, won hij gister de 200 bij de Losse Veter T-Meeting. Daar liep hij in de serie met Guus Hoogmoed en kwam Spillekom met een tijd van 21.61 tweehonderdste eerder over de streep. ‘Ik kwam hier voor een goede tijd. Door de tegenwind was dat moeilijk maar ik ging wel aardig.’ Over zijn doelen van dit jaar geeft Spillekom aan dat hij daar nog niet helemaal uit is. ‘Ik ben nog een beetje zoekende waar mijn beste kansen liggen dit jaar. Of ik in de buurt kan komen van de EK limieten op de 200m of 400m. Ik hoop nog ergens de perfecte race op allebei de afstanden te lopen en dan te kijekn hoever ik kom.’ In het interview met Spillekom geeft hij verder ook aan dat de 4*400m er goed voorstaat en aanstaande donderdag gaat het Nederlands team in Rome de eerste 4*400m van dit seizoen lopen. Joeri Moerman, Bram Peeters, Youssef el Rhalfioui, Jurgen Wielart en Dennis Spillekom gaan hiernaartoe en ter plekke zal de opstelling bepaald worden. ‘Ik heb het idee dat we er goed voorstaan en in de buurt van de limieten kunnne komen.’ We spraken met Spillekom in Tilburg. (Foto: Kees Nouws)

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>