Ruth van der Meijden duikt voor het eerst onder de 16 minuten

Ruth van der Meijden won vorig weekend de Marikenloop. Ze gaf toen aan zich tijdens het Hardloopgala in Tilburg te willen richten op een tijd rond de 16:10-16:20. Het werd uiteindelijk sneller en Van der Meijden dook voor het eerst onder de 16 minuten.

De Eindhovense atlete kon de eerste drie kilometer lekker in een groepje meedraaien en kreeg het daarna zwaarder maar wist telkens het gaatje wat ze moest laten vallen weer te dichten. Bij het ingaan van de laatste twee kilometer liep ze nog samen met Lesley van Miert. ‘Ik had het gevoel dat het tempo begon te zakken dus toen was het erop en erover.’

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>