AVA’70 krijgt 4 ton voor aanleg 4-laans 300m atletiekbaan

De Aaltense atletiekvereniging AVA ’70 kan een atletiekbaan met vier lanen en een lengte van 300 meter aanleggen. Het college van B en W heeft daarvoor 400.000 euro beschikbaar gesteld. Lees verder in De Gelderlander

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 • Totaal niet mee eens Robbin. Er liggen tientallen kunststof accomodaties met complete inrichting waar nooit een wedstrijd wordt gehouden. Waarom zou je 6 of 8 laans kunststof aanleggen met gecertificeerde werpkooien en steeplebalken en polstokbakken als er alleen maar getraind wordt (en vaak is er niet eens een steeple loper of kogelslingeraar). Dan kun je beter 4 laans trainingsaccomodaties aanleggen zoals dit.

 • Corné Haast

  Met Daniel eens. Zo blijf ik het jammer vinden, dat er op de 3 Mondo-banen in Nederland (Uden, Breda en Tilburg) amper aantrekkelijke wedstrijden gehouden worden. Is pas zonde van het geld. Dan worden dergelijke banen in België toch veel intensiever voor wedstrijden gebruikt.

 • Bij mij achter ligt een openbaar betonnen baantje van 300m. Rechte stukken zijn 100m, dus de bochten heel krap. Liggen ook vlak, dus ik kan er nieteens tempootjes trainen. Je ziet er mensen joggen en skaten.
  Benieuwd welk vorm deze baan zal krijgen, en of de bochten wat op zullen lopen. Zonder IAAF regels kun je gewoon maken waar je zin in hebt. Betere afwatering,
  Zonder speerwerpers zou ik een extremer ontwerp kiezen. Een 8-tje met brug bijvoorbeeld. Dan haal je de 400m makkelijker op een klein terrein, en kun je wedstrijdjes doen waar men naast elkaar start en finisht zolang de afstand hele rondjes zijn.

 • Michael. L

  Wij zijn ooit in Spanje op trainingskamp geweest waar we trainde op een 300m baan.
  Een hele aparte ervaring, vooral als je 400’tjes moet lopen.

  Mooi dat de gemeente hier toestemming voor geeft!!

 • De stijging van het aantal kunststofbanen loopt niet parallel met het aantal baanatleten in Nederland, laat staan het aantal wedstrijdatleten.

  Lopers echter zijn er in overvloed. Indoor jog-banen met zachte ondergrond lijken mij dan ook veel logischer.

 • Frank Koopmans

  @ Robbin. In een ander artikel wordt gemeld, dat dat zeker het dubbele zou kosten, omdat er of verhuisd moet worden, of extra land aangekocht moet worden.

  Aalten is een grote gemeente, er zijn heel wat kleinere gemeentes met een baan. In het gebied zijn weinig kunststofbanen te vinden. Als Winterswijk straks een keer kunststof krijgt, loop je het risico dat atleten snel overstappen naar Archeus of Argo.

  De insteek zou moeten zijn, dat je met de andere verenigingen in de omgeving samen de wedstrijden verdeeld.

  Op deze manier zal AVA’70 altijd in de marge blijven opereren. Tja, dat is ook een keuze.

 • Koen van Erve

  Beste Corné Haast,

  De MONDO baan in Breda is nog niet opgeleverd.
  De MONDO baan in Tilburg is afgelopen week pas opgeleverd. AV Attila heeft in 2011 minstens 10 wedstrijden georganiseerd op deze nieuwe baan (en bij zeker 5 wedstrijden waren er atleten van de nationale selectie aanwezig). Het is in mijn ogen een beetje raar om dan zo’n vergelijking te maken.

  Ik ben niet op de hoogte van de wedstrijden in Uden, daar zou je gelijk over kunnen hebben.

 • @Daniel, helemaal mee eens (hoewel indoor ‘bos’ grond ook lekker zou zijn, zeker bij sneeuw en veel regen).

  Zo’n 25-30 jaar geleden moesten overal kunststofbanen komen zodat de baanatletiek als sport zich beter zou kunnen ontwikkelen, vandaar mijn opmerking. In plaats van stijging was er een daling in het aantal baanatleten.