Ilse Pol en Michel Butter winnen zilver bij NK halve marathon [+ interviews]

Bij het NK halve marathon in Breda mochten Michel Butter en Ilse Pol allebei het zilver in ontvangst nemen. Butter gaf na afloop aan heel blij te zijn met deze medaille. ‘Als ik kijk waar ik in mijn voorbereiding op Amsterdam zit. Ik heb een paar zware trainingsweken achter de rug en kan dan toch vrij lang soepel blijven lopen.’ Over zin voorbereidingen op Amsterdam zegt hij:’Ik sta er heel goed voor. Veel beter dan voor Utrecht. Het is nu finetunen richting Amsterdam’.

Teamgenote Ilse Pol won eveneens zilver. Zij lag tot ongeveer 17km aan de leiding voor het NK, maar werd door Plaatzer bijgehaald. ‘Ik wist dat Heleen er goed voor stond. Ik kom nog inhoud te kort. Ik heb gestreden maar merk dat ik nog niet goed getraind voor een halve marathon. Maar ik heb geprobeerd om het gat zo klein mogelijk te houden.’ Pol kwam dit voorjaar terug van een langdurige blessure maar wist toch 3 medailles bij de NK’s te halen (goud op het NK 5.000m, zilver bij het NK 10km en halve marathon): ‘Ik moest van ver komen van vorig jaar, dus voor dit moment is het goed. Gewoon lekker doortrainen want ik denk dat volgend jaar echt mijn jaar gaat worden. Dit jaar was gewoon investeren.’ We spraken beide atleten na afloop van de race.

Drie medailles voor TDR tijdens NK Halve Marathon
Tijdens één van de warmste oktoberdagen ooit, vond vandaag het Nederlands Kampioenschap Halve Marathon plaats. Net als vorig jaar werd de titelstrijd gelopen in de binnenstad van Breda. In de Brabantse hitte trad het Team Distance Runners (TDR) aan met een zevental atleten. Drie van hen wisten eremetaal te behalen: Michel Butter en Ilse Pol kregen het zilver omgehangen, terwijl Pip Tesselaar een bronzen medaille in ontvangst mocht nemen.

Lees het verslag op de website van TDR

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>