Michel Butter start bij Amsterdam Marathon

Tijdens de 36e Amsterdam Marathon gaat Michel Butter van start. De 25-jarige atleet van Team Distance Runners gaat zijn tweede marathon lopen tijdens het Nederlands kampioenschap. Eerder dit jaar debuteerde hij in een snelle tijd: 2.17.36. In Amsterdam gaat hij de strijd onder andere aan met Koen Raymaekers (Nederlands kampioen marathon 2009 en 2010) en Patrick Stitzinger. (Foto: Orange Pictures)

In zijn debuut gaf hij vele Nederlandse marathonlopers klop. Met zijn goede debuut heeft Butter nu al zijn naam gevestigd op de klassieke afstand. De tijd is veel belovend voor zijn toekomst. Zo liepen Raymaekers en Hugo van den Broek respectievelijk 2.23.37 en 2.21.18 tijdens hun eerste marathon. In Amsterdam kan de aanvallende langeafstandsloper opnieuw een snelle tijd neerzetten op het vlakke parcours. Daarnaast kan hij rechtstreeks de uitdaging aangaan met de beste marathonlopers van Nederland tijdens het NK.

Butter liet eerder al blijken dat hij zich thuis voelt in een Keniaans startveld in 2009. In voorbereiding op de Amsterdam Marathon zal Michel Butter van start gaan tijdens de Dam tot Damloop op zondag 18 september. (Persbericht)

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>