Miranda Boonstra in voorbereiding op Amsterdam Marathon

miranda boonstra 5678

Miranda Boonstra proefde aan het begin van deze eeuw aan de marathon, maar koos vervolgens succesvol toch nog een aantal seizoenen voor de kortere afstanden. Voor dit najaar heeft Boonstra echter weer een marathon op de planning staan. Haar snelste tijd op de marathon dateert vooralsnog uit 2001 toen ze in Rotterdam tot 2u49´28″ kwam. Momenteel bereidt ze zich in Boulder voor op de Amsterdam marathon en zijn haar trainingen te volgen via Suunto .

‘Ik ben weer helemaal fit en volop in training voor de Amsterdam marathon. Jawel, het gaat er nu toch echt van komen. Het is niet echt mijn debuut, want in 2001 heb ik Rotterdam al gelopen. Dat was toen geen succes, want met maximaal 80km per week kom je niet ver. Nu, ben ik vele kilometers verder en wil ik de marathon toch nog een kans geven. Mijn passie ligt nog op de baan, maar ik heb gemerkt dat ik ook de langere afstanden leuk begin te vinden. En lange duurlopen vind ik ook leuk, dus het wordt tijd om dat pr eens te verbeteren. We hebben gekozen voor een najaarsmarathon, zodat ik volgend jaar gewoon weer de baan op kan.

Het eerste deel van de voorbereiding doe ik op hoogte, en ik ben nu alweer bijna een week in Boulder, Colorado, USA. Ik verblijf bij de familie DeReuck, van oorsprong Zuid-Afrikanen, en het bevalt erg goed. Colleen heeft intussen al vier keer deelgenomen aan de Olympische Spelen, heeft een bronzen plak van de WK cross en heeft een mooi marathon pr staan van 2.26.35. Ze in ondertussen 46, maar won dit jaar nog de Kopenhagen marathon in 2.30. Haar man Darren is haar coach en heeft zelf ook hard gelopen. Oftewel, ik kan hier aardig wat opsteken.’

Lees verder op de website van Miranda Boonstra

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>