Huishoudelijk werk schadelijk voor zwangere vrouwen, hardlopen niet

Een nieuw onderzoek heeft uitgewezen dat zwangere vrouwen moeten oppassen met huishoudelijk werk. Het ‘saaie en herhalende’ karakter van deze werkzaamheden verhoogt de kans op een vroegtijdige geboorte. De onderzoekers ontdekten ook dat lichamelijke inspanning, zoals hardlopen, juist goed is voor de vrouw en haar ongeboren kind.

Hajo Wildschut, leider van het onderzoek, stelt: ‘Zwangerschap is geen ziekte. De meeste zwangere vrouwen zijn gezond en brengen zeer gezonde kinderen ter wereld. Vrouwen die gezond zijn moeten niet stoppen met bewegen uit angst dat zij een zwangerschap beïnvloeden. Ze kunnen tot laat in de zwangerschap met een gerust hart doorgaan met belastende inspanningen zoals hardlopen, squashen en krachttraining.’

Add Comment RegisterBeantwoord

Connect with:

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  • Hardlopen tijdens huishoudelijk werk schijnt heel schadelijk te zijn. Ook zwanger proberen te worden tijdens lopen is gevaarlijk. Dat schijnt alleen bij het in- en uitruimen van de afwasmachine zonder gevaren te lukken.