Sprint krijgt nieuwe atletiekbaan

De atletiekbaan van Sprint gaat vanaf 24 mei volledig op de schop. “We krijgen een spiksplinternieuwe kunststofbaan op ons complex aan de Burgemeester De Manlaan”, melden Cees Evers en Carry Kil van de Bredase atletiekclub.

De baan wordt ook groter. “We gaan van zes naar acht lanen. Maar ook daaromheen pakken we de boel aan. De planning is dat de nieuwe baan eind augustus klaar voor gebruik is”, aldus Kil. Evers: “Maar dan moet echt alles meezitten. Het aanleggen van een atletiekbaan is namelijk specialistisch werk. Zo moet het droog en vrij warm zijn om zo’n baan goed te kunnen aanleggen.” Sprint is nu druk in de weer om de ongeveer vijfhonderd gebruikers van de atletiekbaan elders onder te brengen. Kil: “Dat is een hele operatie, maar het gaat lukken. De pupillen brengen we onder bij Scorpio in Oosterhout. Dat geldt ook voor onder meer de wheelers en de polsstokhoogspringers. Alle anderen gaan naar de KMA. De speer- en discuswerpers kunnen trainen op de Trip van Zoudtlandtkazerne.”

Lees verder in BN/De Stem

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>