Ultraloper Westhuis klaar voor monstertocht

Zestig is hij inmiddels, maar Cor Westhuis ziet niet bepaald op tegen de enorme inspanning die hem van 19 april tot en met 21 juni wacht. De Dalfser ambtenaar overbrugt dan hardlopend de circa 4.600 kilometer tussen de Zuid-Italiaanse plaats Bari en de Noordkaap, het noordelijkste puntje van Noorwegen.

Hij is dan één van de 65 atleten die meedoen aan de Trans-Europe Foot Race. Natuurlijk bereidt hij zich terdege voor, maar zelf ziet hij de mega-marathon nauwelijks als een zware opgave. Hij beleeft er zelfs intens veel plezier aan. “Ik geniet vooral van de intensiteit van de tocht” , zegt hij. “Het kost me vaak moeite als we om zes uur ’s ochtends van start gaan, maar aan het eind van elke dag geeft het veel voldoening als het wéér gelukt is.”

Lees verder in De Stentor

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>