Eerste hardloper alweer aangevallen door buizerd

Ieder voorjaar lezen we verschillende berichten over agressieve buizerds die hardlopers hebben aangevallen. De borden op Hoge Boekel die waarschuwen voor agressieve buizerds staan er dus niet voor niets. Dat ondervond de Enschedese hardloper T. Verbraeken, die dinsdagavond drie keer door een buizerd werd aangevallen. “Ik dacht: dat overkomt mij toch niet”, zegt Verbraken.

Even later sloeg een buizerd drie keer toe en raakte de hardloper aan zijn hoofd gewond. Gisteren ging hij naar zijn huisarts, onder meer voor het halen van een tetanusspuit. Het agressieve gedrag van buizerds wordt veelal verklaard doordat ze hun nesten willen beschermen.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>