Alex Memorial loop: herdenking vermoorde hardloper

Op zondag 20 januari verzorgt de trimgroep Aad Steijlen weer een herdenkingsloop vanaf de plek, waar hij om het leven werd gebracht.

Op maandag 20 januari 2003 werd Wiegmink, na afloop van een rondje hardlopen, vermoord op de parkeerplaats Bloemers op de Posbank. Zijn stoffelijk overschot werd later in zijn uitgebrande auto teruggevonden in het Brabantse Erp. Tot op heden zijn er geen aanwijzingen die tot de oplossing van deze moord hebben kunnen leiden. Het onderzoek is doodgelopen en het rechercheteam ontbonden.

Voor zijn familie en de lopers van trimgroep Aad Steijlen is het onverteerbaar dat de moordenaars van Alex Wiegmink nog steeds vrij rondlopen. Loopgoeroe Aad Steijlen, van wiens trimgroep Wiegmink deel uitmaakte, wil zich niet bij de huidige toestand neerleggen. Met zijn trimmers, waarvan de meeste uit Zutphen en omgeving komen, organiseert hij, totdat de moord is opgelost, jaarlijks op de derde zondag van januari de Alex Memorial Loop.

Lees verder in De Stentor

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>