Nederlandse gewichten

superman1 Gemiddeld weegt een Nederlander 82 kilo, maar vindt 74 kilo het ultieme streefgewicht. De dikste mensen wonen in Groningen, de magerste in Noord-Holland. Dat blijkt uit onderzoek van verzekeringsgroep Achmea onder ruim 1000 Nederlanders. Een te dikke buik is voor vrouwen en bij mannen, beiden ruim 76 procent, de grootste ergernis.

Mannen zien het liefst dat hun vrouw geen buikje heeft. Ook te dikke billen bij vrouwen moeten wat betreft hun partners rigoureus worden aangepakt. Mannen blijken zelf grote moeite te hebben met te dikke bovenbenen (7 procent) en te dikke billen (3 procent).

Ruim 37 procent van de mannen vindt dat hun vrouw een perfect lijf heeft. Vrouwen zijn daarentegen meer tevreden over hun geliefde. In totaal 43 procent is blij met het lichaam van de man.

De provincie Groningen heeft gemiddeld de dikste inwoners van Nederland. De mannen in deze provincie wegen gemiddeld 86 kilo en de vrouwen 87 kilo. De minst dikke vrouwen (78 kilo) wonen in Limburg.

Noord-Holland heeft landelijk gezien de minst dikke mannen. Zij wegen volgens de verzekeraar gemiddeld 79 kilo. Ook al behaalt volgens de onderzoekers iedereen zijn of haar streefgewicht, dan nog blijft ruim dertig procent boven het gezonde gewicht steken zoals vastgesteld is in de Body Mass Index (BMI).

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>